De omgeving van ons appartement in Julianadorp aan Zee

Het appartementencomplex “Strandslag Julianadorp” ligt direct achter de duinen. U hoeft de straat maar over te steken en u loopt via de duinen naar de prachtige zee. Het is een park met een mooie uitstraling en voor ieder wat wils. Alle voorzieningen liggen op loopafstand. Voor kinderen is er een waterspeeltuin met een strandje aanwezig, waar ze volop kunnen spelen. Er zijn trampolines, een groot speelveld waar voetbal, volleybal , basketbal en tafeltennis gespeeld kan worden. Ook is er een kabelbaan. In het park is er een restaurant met terras direct aan de midgetgolfbaan. U kunt er voor een eerlijke prijs lekker eten. Bij dit restaurant is gratis WiFi aanwezig. Ook zijn er op het park twee tennisbanen, een Jeu de Boulesbaan en een kinderboerderij. Op het bungalowpark worden skelters, fietsen en bolderkarren verhuurd.

Het strand en de duinen

U bent in een paar minuten lopen op één van de schoonste stranden van Nederland. In het hoogseizoen is het strand bewaakt. U vindt daar een gezellig strandpaviljoen paal 6 zij hebben een groot beschut terras, dat zelfs ’s winters open is.
Meer info: www.paal6.nl

 

Nationaal Redding Museum

Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr.15.Voor het museum liggen historische reddingboten als Insulinde (1927), Johan de Witt (1941), Prins Hendrik (1951), Javazee (1967) en Tjerck Hiddes (1975).
De Johan de Witt maakt dagelijks – maar niet in de winter – tussen 13:00 en 16:00 uur rondvaarten in de Binnenhaven. Vaartochten met de andere boten zijn op afspraak mogelijk. Voor kinderen zijn er speciale speurtochten en voor volwassenen doe-tochten.
Meer info: www.reddingmuseum.nl

Texel en Ecomare/
zeehonden- opvangcentrum

Wie een bezoek wil brengen aan het Waddeneiland Texel, is vanaf Julianadorp binnen 20 minuten aan boord van de veerboot. Op Texel kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Ecomare, het zeehondenopvangcentrum. Ook hier kunt u prachtig fietsen. En wat dacht u van een dagje sportvissen op een echte kotter op de Waddenzee? En u komt dan vast ook zeehonden tegen!
Meer info: www.ecomare.nl

Aquarium Bergen aan Zee

De aquaria tellen duizenden bewoners onderverdeeld in ruim 230 soorten Daarbij moeten we dan denken aan verschillende levensvormen: bijvoorbeeld inktvissen, kreeften, krabben, haringen, roggen, haaien, piranha’s, anemonen, maar ook eencelligen, plankton en kril die als voedsel voor de andere vissen dienen.
Meer info: www.zeeaquarium.nl

Zeehonden , Robben tocht.

Een ± 2½ uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door de havens van Den Oever, langs de spui-sluizen aan het begin van de Afsluitdijk, waar tijdens laag water ± 5000 m3 per minuut zoet IJsselmeer water in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!. Daarna vaart u langs de Losse Dam, waar een kolonie Lepelaars broeden
en langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.
Na ± een half uur komt u bij de zeehonden aan. U kunt deze zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed varen we weer naar de haven van Den Oever.
Meer info: www.swrw.nl

Fort Kijkduin

In 1996 opende Prins Willem Alexander officieel het schitterend gerestaureerde fort en het voor Europa unieke zeeaquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd. Je vindt hier een 11-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie in de oude waterkelder met het skelet van Chris de Potvis. Een bezoek aan ons aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken. Daarnaast is er ook een museum.
Meer info: www.fortkijkduin.nl

De Floratuin

Kies uw eigen bloembollen in de bloeiende floratuin. In het voorjaar als alles bloeit, kunt u goed zien wat voor prachtige soorten bolbloemen er zijn. Een mooie tijd om uw eigen bloembollenverlanglijstje te maken voor de planttijd in oktober. Kom daarom van februari tot en met mei 2014 naar de Floratuin te Julianadorp. In deze showtuin ziet u de meest exclusieve en nieuwe soorten bloembollen in bloei. Er is ook een bloembollenwinkel met informatieruimte dit is zeker de moeite waard.
Meer info: www.floratuin.com

Attractiepark de Goudvis

Er zijn 3 overdekte speelparadijzen, meer dan 2200m2 overdekt speelplezier. Spannend en avontuurlijk waar kinderen van 0 t/m 11 jaar zich kunnen vermaken met o.a. de ballenbakken, klauternetten, hobbelhindernissen, glijbanen, kabelbaan met vangnet, bouncebalkooi (indoor voetbal), speelhuisjes, luchtkussens, monorail, rodelbaan, trampolines, bouwhoek en nog veel meer. Daarnaast is er ook een mooi buitenspeelplaats.
Meer info: www.degoudvis.eu

Den Helder

De marinestad Den Helder ligt op ongeveer 8 kilometer ten noorden van Appartementen aan Zee. Via een prachtige route door de duinen of het achtergelegen poldergebied is de stad prima per fiets bereikbaar. In de stad zijn vele winkels, restaurants, cafés en culturele activiteiten. In de zomermaanden is de wekelijkse Juttersmarkt een heuse trekpleister. Vanaf Den Helder bent u met 20 minuten op het eiland Texel.

Kinderspeeltuin de holle bolle boom

Hebben je zin in een heerlijke dag spelen? De Holle Bolle Boom biedt volop speelplezier voor een geslaagd dagje uit. Jullie zijn niet afhankelijk van het weer, want er is Binnen en Buiten genoeg te beleven. De Holle Bolle Boom kent namelijk drie belevenissen: de ‘Binnen’ ‘Buiten’ en ‘Plons’. Jullie kunnen kiezen voor één belevenis, maar je kunt ze ook combineren.
Meer info: www.hollebolleboom.nl

Marine museum

Het Marinemuseum laat bezoekers het verleden en het heden van de Nederlandse marine ervaren. Uniek zijn de 3 museumschepen, waarvan de onderzeeboot Tonijn de meest opvallende is. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen.
Het brughuis De Ruyter is een van de nieuwste attracties van het museum. Hier ervaart het publiek de windkracht van de 3D-radar en krijgt op de brug een kijkje in het optreden van de Zeestrijdkrachten anno 2013. Jong en oud gaat zelf aan het werk in de interactieve expositie Schip en Werf waar men kan klinken, lassen, touwknopen, lading hijsen of het geschut bedienen. Marinemuseum: het leukste uitje van Noord-Holland.
Meer info: https://www.marinemuseum.nl/nl/

Klim vallei

Een klimpark met uitdagende hindernissen op verschillende hoogtes met geweldige uitkijktorens.
Meer info: www.deklimvallei.nl

Julianadorp

Julianadorp aan Zee maakt deel uit van de gemeente Den Helder en is een ideale badplaats voor het hele gezin. Prachtige schone, ruime stranden. Voor alle dagelijkse boodschappen zijn er verschillende winkelcentra en restaurants aanwezig.

Winkelcentrum De Riepel Julianadorp

In een overdekt winkelcentrum bevinden zich 22 winkels waaronder o.a. de Hema, Aldi, Top 1 Toys, Deen supermarkt, Ter Stal, Primera. Er zijn zo’n 300 parkeerplaatsen aanwezig. Op vrijdagavond is er ook koopavond en alle zondagen zijn ze geopend.
Meer info: www.deriepel.nl

VVV Julianadorp

Hier kunt u alle benodigde informatie krijgen van alle mooie dingen en bezienswaardigheden in de omgeving van Julianadorp en Den Helder. Ook voor fiets- en wandelroutes.
Meer info: www.vvvjulianadorp.nl